Circulaire mobiliteit

Bekijk de fietsen

Wil jij graag bijdragen aan een duurzamere leefomgeving door vaker te gaan fietsen? En ben je bereid nét even die extra pedaalslag te maken door op een heel duurzame fiets te stappen? Dan is DutchFiets de fiets voor jou. Een echte eyecatcher die je perfect kunt inzetten voor branding- en marketingdoeleinden. Maar belangrijker nog: een fiets met een baanbrekend innovatief ontwerp!

logo dutchfiets
circulaire fiets dutchfiets
wiel
wiel

Shift to Bike levert het volledige aanbod van DutchFiets.
Bekijk hier de meest gekozen modellen.

DutchFiets 2.5

Specificaties

Natural Square

Omschrijving

DutchFiets heeft een circulaire mobiliteitsvorm ontwikkeld.
Het betreft een innovatieve, onderhoudsarme en circulaire fiets van recyclebaar kunststof.

Aan alles is gedacht: het frame en wielen bestaan uit recyclebaar kunststof, de aandrijving is onderhoudsarm met een Sturmey Archer Kick-Shift naaf, het zadel is ergonomisch. ademend en waterafstotend, de fiets heeft ergonomische handvatten en optioneel een bagagedrager met Ortlieb tas.

Echt opvallen doe je met een DutchFiets. Binnen jouw bedrijf (voor de mobiliteit van het personeel of klanten), of juist als een uithangbord met jouw eigen branding en kleuren. Bijna alles is mogelijk.

DutchFiets

DutchFiets is het innovatieve bedrijf van de jonge Nederlandse ondernemer Johannes Alderse Baas. Het idee voor het bouwen van een onderhoudsarme en duurzame fiets ontstond tijdens zijn studie werktuigbouwkunde. Een succesvolle crowdfundingsactie in 2016 zorgde ervoor dat zijn concept ‘DutchFiets 1.0’ werkelijkheid werd.

Niet zomaar een fiets

DutchFiets heeft niet zomaar een fiets ontwikkeld, maar ontwierp een fiets die past in het algehele plaatje van de marktverschuiving. De ‘DutchFiets’ is een circulair mobiliteitsconcept, een fietsconcept met een achterliggende gedachte, namelijk: bijdragen aan de missie om fossielvrij te kunnen leven in één generatie. Deze filosofie sluit helemaal aan bij de filosofie van Shift to Bike.

Onderhoudsarme, duurzame fiets

De onderhoudsarme fiets wordt vervaardigd uit een recyclebaar kunststof en hoogwaardige aluminium onderdelen. Iedere fiets die op termijn terugkomt zal worden gerecycled en worden omgezet tot weer een nieuwe fiets. Over de assemblage van de fiets is ook nagedacht. Vanuit een maatschappelijke gedachte is dit uitbesteed aan medewerkers van een sociale werkplaats in Leeuwarden, waar de fietsen vakkundig, met grote precisie en plezier worden geassembleerd. Als klap op de vuurpijl is DutchFiets ook nog eens finalist in de KVK INNOVATIE Top 100.

Nieuw model

DutchFiets heeft inmiddels een mooie groeicurve doorlopen. De commerciële versie van de fiets (DutchFiets 2.0) rijdt al veelvuldig rond in Nederland. In februari 2020 werd de campagne gelanceerd voor het allernieuwste model. Dit betreft een versie die ook verkrijgbaar zal zijn als elektrische fiets en een nog betere pasvorm heeft voor iedereen (one size fits all): de ‘DutchFiets 3.0’! 

DutchFiets en Shift to Bike

DutchFiets is door Shift to Bike zorgvuldig geselecteerd als merkpartner. Wij zijn met hen de samenwerking aangegaan omdat ze hoogwaardige kwaliteit leveren en omdat hun visie en filosofie aansluit bij de onze. Zij leveren modellen waar wij achter staan en die we met oprechte overtuiging kunnen adviseren. Gaat jouw voorkeur uit naar een ander merk? Laten we samen kijken welke mogelijkheden er zijn om jou op jouw droomfiets te krijgen!

logo dutchfiets
circulaire leasefiets dutchfiets